Yen tanduran ora ngganti pot, tuwuh sistem oyot bakal diwatesi, sing bakal mengaruhi pangembangan tanduran. Kajaba iku, lemah ing pot wis saya kurang gizi lan nyuda kualitas nalika tuwuh tanduran. Mula, ngganti pot ing wektu sing pas bisa dadi seger.

Kapan tanduran bakal repot?

1. Mirsani oyot tanduran. Yen oyot ngluwihi njaba pot, tegese panci cilik banget.

2. Mirsani godhong tanduran. Yen godhonge saya suwe saya cilik, kekandelane dadi luwih tipis, lan warnane dadi luwih entheng, tegese lemah ora cukup gizi, lan lemah kasebut kudu diganti pot.

Kepiye milih pot?

Sampeyan bisa ngrujuk marang tingkat tuwuhing tanduran, sing ukurane 5 ~ 10 cm luwih gedhe tinimbang diameter pot asli.

Kepiye cara repot tanduran?

Bahan lan alat: pot kembang, lemah budaya, watu mutiara, gunting gardening, shovel, vermikulit.

1. Copot tanduran saka pot, alon-alon pencet massa lemah ing oyot nganggo tangan sampeyan kanggo ngeculake lemah, banjur selehake oyot ing lemah.

2. Temtokake dawa oyot sing ditahan miturut ukuran tanduran. Tanduran sing luwih gedhe, saya suwe saya gedhe oyot sing disimpen. Umume, oyot kembang suketan mung udakara 15 cm, lan perangan sing gedhe-gedhe dipotong.

3. Kanggo njupuk permeabilitas udara lan penylametan banyu ing lemah sing anyar, vermikulit, pearlite, lan lemah budaya bisa dicampur kanthi seragam kanthi rasio 1: 1: 3 minangka lemah pot sing anyar.

4. Tambahake lemah campuran udakara 1/3 saka dhuwure pot sing anyar, kompak nganggo tangan, lebokake tanduran, banjur lebokake lemah nganti 80% kebak.

Kepiye cara ngurus tanduran sawise ngganti pot?

1. Tanduran sing nembe dibaleni maneh ora cocog kanggo sinar matahari. Disaranake supaya diselehake ing sangisore atap utawa ing loteng yen ana cahya nanging ora srengenge, udakara 10-14 dina.

2. Aja pupuk tanduran sing mentas dibaleni. Dianjurake kanggo pupuk 10 dina sawise ngganti pot. Nalika pupuk, jupuk pupuk kembang sethithik banjur taburi ing lumahing lemah.

Prune potongan kanggo musim iki

Musim semi minangka wektu sing pas kanggo tanduran kanggo ngowahi pot lan pruning, kajaba sing lagi mekar. Nalika dipotong, potong kasebut udakara udakara 1 cm saka pethikan ngisor. Pangeling khusus: Yen sampeyan pengin nambah tingkat kaslametan, sampeyan bisa nyisipake hormon pertumbuhan oyot ing cangkem.


Wektu kiriman: Mar-19-2021