Departemen Kehutanan Fujian mratelakake manawa ekspor kembang lan tanduran tekan US $ 164.833 yuta ing taun 2020, paningkatan 9,9% saka taun 2019. Sukses "ndadekake krisis dadi kesempatan" lan ngrampungake tuwuhing musibah.

Wong sing tanggung jawab Departemen Kehutanan Fujian ujar manawa ing paruh pertama taun 2020, kena epidemi COVID-19 ing omah lan ing luar negeri, kahanan perdagangan internasional kembang lan tanduran dadi rumit lan parah banget. Ekspor kembang lan tanduran, sing terus saya gedhe, wis kena pengaruh banget. Ana panyerakan serius babagan pirang-pirang produk ekspor kayata ginseng ficus, sansevieria, lan praktisi terkait sing ngalami kerugian.

Kutha Zhangzhou City, ing endi ekspor kembang lan tanduran taunan nyakup luwih saka 80% saka total ekspor tanduran provinsi kasebut minangka conto. Maret nganti Mei taun kepungkur minangka periode ekspor kembang lan tanduran paling dhuwur ing kutha kasebut. Volume ekspor nyumbang luwih saka rong pertiga saka total ekspor tahunan. Antarane Maret lan Mei 2020, ekspor kembang kutha mudhun meh 70% dibandhingake karo periode sing padha ing taun 2019. Amarga penundaan penerbangan internasional, pengiriman lan logistik liyane, perusahaan ekspor kembang lan tanduran ing Provinsi Fujian duwe pesanan udakara USD 23,73 yuta sing ora bisa ditindakake kanthi tepat wektu lan ngalami risiko klaim gedhe.

Sanajan ana sawetara ekspor, dheweke asring nemoni macem-macem alangan kebijakan ing negara-negara impor lan wilayah, sing nyebabake kerugian sing ora bisa ditebak. Contone, India mbutuhake kembang lan tanduran sing diimpor saka China dikarantina nganti meh setengah wulan sadurunge bisa dirilis sawise teka; Uni Emirat Arab mrintahake kembang lan tanduran sing diimpor saka Tiongkok dikarantina sadurunge bisa mlebu ing darat kanggo inspeksi, sing suwe banget wektu transportasi lan mengaruhi tingkat kaslametan tanduran.

Nganti Mei 2020, kanthi implementasine macem-macem kabijakan nyegah lan ngontrol epidemi, pangembangan sosial lan ekonomi, kahanan pencegahan lan pengendalian epidemi domestik wis mboko sithik, perusahaan tanduran mboko sithik metu saka pengaruh epidemi kasebut, lan kembang lan tanduran ekspor uga mlebu ing jalur sing bener lan entuk Rise nglawan tren lan tekan level anyar kanthi bola-bali.

Ing taun 2020, ekspor kembang lan tanduran Zhangzhou tekan US $ 90.63 yuta, tambah 5,3% dibanding taun 2019. Produk ekspor utama kayata ginseng ficus, sansevieria, pachira, anthurium, chrysanthemum, lan liya-liyane kurang, lan macem-macem tanduran godhong godhong lan bibit budaya jaringan uga "angel ditemokake ing sak wadhah."

Ing pungkasan taun 2020, area panen kembang ing Provinsi Fujian tekan 1,421 yuta mu, total nilai output saka kabeh rantai industri yaiku 106,25 milyar yuan, lan nilai ekspor 164,833 yuta dolar AS, paningkatan 2,7%, 19,5 % lan 9,9% saben taun.

Minangka area produksi utama kanggo ngekspor tanduran, ekspor kembang lan tanduran Fujian ngluwihi Yunnan kaping pisanan ing taun 2019, rangking pertama ing China. Antarane, ekspor tanduran pot tetep dadi sing pertama ing negara kasebut sajrone 9 taun berturut-turut. Ing taun 2020, nilai output kabeh rantai industri kembang lan bibit bakal ngluwihi 1.000. 100 yuta yuan.


Wektu kiriman: Mar-19-2021